CarbonIQ zglobni sistem

Ortoze po meri sa CarbonIQ zglobovima

Izdržljivi, čvrsti, lagani

Zglobovi sistema CarbonIQ su pogodni za ortoze po meri koje pravi vaš ortopedski tehničar i koje služe za delimičnu ili potpunu paralizu noge. Ono što CarbonIQ zglobove za koleno i gležanj čini posebnim je materijal. Napravljeni su od visokokvalitetnog plastičnog materijala sa karbonskim ojačanjima: to ih čini izuzetno izdržljivim, snažnim, a opet vrlo laganim i otpornim na prskanje.

CarbonIQ zglobovi kolena imaju kočnicu sa polugom kojom se lako i bezbedno upravlja samo jednom rukom pomoću kabla za otpuštanje. Kočnica u zglobovima automatski škljocne na mesto kad korisnik ustaje i nema opasnosti da zakači odeću ili kožu.

Zglobovi gležnja imaju efekat podizanja stopala i vaš protetičar može da ih podesi prema vašim potrebama zahvaljujući brojnim mogućnostima podešavanja.

CarbonIQ zglob kolena sa poteznim kablom za otpuštanje

Zglob kolena je zaključan i može se lako otključati sa jednom rukom koristeći potezni kabl za otpuštanje, kada želite da sednete. Za maksimalnu bezbednost, brava u zglobu se aktivira automatski kada korisnik ustane - bez opasnosti da će uhvatiti odeću ili kožu.

CarbonIQ multifunkcionalan skočni zglob

CarbonIQ skočni zglob ima efekat podizanja stopala i može se individualno adaptirati Vašim potrebama zahvaljujući velikoj mogućnosti prilagođavanja. To omogućava Vašem ortopedskom tehničaru da je najbolje podesi za Vas.Kratak pregled pogodnosti

Otporan na prskanje

Otpornost na prskanje je prednost visokokvalitetnog sintetičkog materijala od kog su napravljeni CarbonIQ zglobovi. To znači da kratak pljusak ne predstavlja nikakav problem.

Naročito lagan

Zglobovi sistema CarbonIQ su izdržljivi koliko i slični metalni zglobovi – ali su neuporedivo lakši.

Funkcionalnost

CarbonIQ zglobni sistem se sastoji od zakočenog zgloba kolena i višefunkcionalnog zgloba gležnja. Zahvaljujući stalno promenljivom nizu ograničenja pokreta i brojnim mogućnostima podešavanja, vaš ortopedski tehničar može optimalno da podesi sistem prema vašim potrebama. Kad želite da sednete, zglobove kolena možete da otkočite poteznim kablom za otpuštanje.

CarbonIQ zglobovi su napravljeni od visokokvalitetnog plastičnog materijala sa karbonskim ojačanjima, što ih čini naročito laganim i otpornim na prskanje.


Dodatna oprema

Slični proizvodi