Dorso Direxa Posture ortoza za leđa

Pomaže u slučaju osteoporoze, lošeg držanja i bola u leđima

Rasterećenje torakalne i lumbalne kičme

Osteoporoza, loše držanje, bol u leđima i znaci trošenja u lumbalnoj i torakalnoj kičmi: Dorso Direxa Posture pomaže u slučaju takvih tegoba. Aktivno ispravlja torakalnu kičmu i stabilizuje lumbalnu kičmu, rasterećujući obe oblasti. Ova ortoza vam pomaže da zauzmete zdrav položaj tela i doprinosi ublažavanju bola. Rezultat je veća mobilnost i umanjen rizik od pada.

Radi optimalnog prijanjanja, tehničar prilagođava ortozu tako da odgovara vašoj kičmi. Zahvaljujući prozračnom materijalu koji je blag prema koži, tankom dizajnu i jednostavnom rukovanju, ortozu Dorso Direxa Posture možete da nosite svakog dana, na poslu i tokom rekreativnih aktivnosti.

Masažna pelota

Funkcionalna masaža stimuliše mikrocirkulaciju, a to je cirkulacija kroz najmanje krvne sudove.

Modelovana metalna ojačanja i samopodesiva ojačanja za stabilizaciju

Dva individualno modelovana metalna ojačanja i dva samopodesiva plastična ojačanja za stabilizaciju, koja mogu biti podešena od strane tehničara, osiguravaju optimalnu adaptaciju anatomskim stanjima, dajući rezultate visoko stabilne ortoze.

Elastične trake

Zahvaljujući individualnom prilagođavanju i elastičnim trakama, Dorso Direxa Posture je laka za nameštanje kao ranac.Kratak pregled pogodnosti

Pozitivan efekat

Ortoza preuzima nekoliko funkcija: aktivno ispravlja torakalnu kičmu i stabilizuje lumbalnu kičmu, rasterećujući obe oblasti. To umnogome doprinosi ublažavanju bola, pa opet imate prirodnije držanje tela.

Praktična u svakodnevnom životu

Ortoza može lako da se stavi poput ruksaka i da se jednostavno učvrsti pomoću poteznih traka. Prozračan materijal koji je blag prema koži pruža izuzetnu udobnost. Zahvaljujući suptilnom dizajnu, Dorso Direxa Posture je neprimetna ispod odeće.

Podešavanje po meri

Vaš tehničar podešava ortozu tako da odgovara vašoj kičmi. Zahvaljujući elastičnim kaiševima, dostupne su vam i dodatne mogućnosti prilagođavanja. To obezbeđuje optimalno prijanjanje, tako da nema neprijatnog pritiskanja, niti se ortoza pomera dok je nosite.

Indikacije

  • Abnormalan položaj trupa
  • Kifoza (bez slepljenih pršljenova)
  • Šojermanova bolest
  • Osteoporoza donje torakalne i/ili lumbalne kičme
  • Osteoporoza sa prelomima donje torakalne i/ili lumbalne kičme
  • Degeneracija donje torakalne i/ili lumbalne kičme
  • Osteohondroza donje torakalne i/ili lumbalne kičme
  • Sindrom fasetnih zglobova donje torakalne i/ili lumbalne kičme

*BWS=torakalna kičma, LWS=lumbalna kičma

Često postavljana pitanja


Dodatna oprema

Srodni sistemi