FreeWalk ortoza za koleno, skočni zglob i stopalo

Hodajte harmonično i stojte sigurnije

Pokret sa njihanjem

FreeWalk sadrži mehanizam koji blokira zglob kolena u fazi oslonca. Zglob se odblokira u fazi njihanja za vreme hodanja. Dakle, možete da savijete koleno i da slobodno zanjišete nogu.

U slučajevima kompletne ili nekompletne paralize noge – i ako možete da zanjišete nogu unapred pomoću kuka ili abdominalne muskulature – to vam omogućava da imate gotovo prirodan obrazac hoda uz poboljšanu sigurnost i stabilnost. FreeWalk odlikuje vrlo lagan i tanak dizajn. Istovremeno, čvrsta čelična struktura je izuzetno pouzdana.

Prekidač u tri pravca

Prekidač u tri pravca sada dolazi sa standardnom ortozom FreeWalk. Ovo omogućava korisniku da izabere podešavanja "free-moving", "locked" ili "FreeWalk mode". Starije FreeWalk ortoze mogu biti nadograđene sa prekidačem u tri pravca.

Skočni zglob

Optimizovan skočni zglob je spojen kablom sa zglobom kolena, zbog toga omogućava prirodniji hod. Fino podešavanje za individualne zahteve je jednostavno. Nekoliko mogućnosti prilagođavanja na komponenti stopala čine postavljanje ortoze mogućim i za manje korisnike.

Ortoza za zglob kolena

Osiguravajući nogu u fazi oslonca i otključavajući zglob kolena u fazi zamaha, veza sa skočnim zglobom omogućava skladan i gotovo prirodni način hodanja za korisnika.

Zatvoren dizajn ortoze zgloba kolena omogućava sigurnu zaštitu protiv spoljašnjih uticaja. Odeća takođe ne može da se uhvati.

Brzopuštajuće zatvaranje

Brzopuštajuće zatvaranje omogućava lako postavljanje i skidanje ortoze. Crveni zatvarači su sada takođe dostupni kao atraktivne opcije boja.Kratak pregled pogodnosti

Hodate prirodno

FreeWalk omogućava skoro prirodan hod. Kompenzacioni pokreti potrebni za konvencionalne ortoze više nisu neophodni, a zglobovi i leđa su rasterećeni. Treba vam manje energije za hodanje i možete da prelazite veće razdaljine.

Sedite udobno

Vaša ortoza mora da vam pruža potporu u mnogim svakodnevnim situacijama. Sa ortozom FreeWalk možete udobno da sedite. U zavisnosti od fizičkih mogućnosti, ortozu možete dinamično da otkočite pokretom tela ili rukom.

Lako se stavlja

Sedite, ubacite stopalnu komponentu ortoze FreeWalk u cipelu i onda samo obujte cipelu. Zatim postavite ortozu na nogu. FreeWalk ima praktične brzootpuštajuće kopče koje omogućavaju lako fiksiranje ortoze.

Dobro prijanja

Vaš ortopedski tehničar izrađuje ortozu FreeWalk prema vašim ličnim merama.

Prijatna za nošenje

Mekana postava od materijala koji je blag prema koži pruža celodnevnu udobnost. Možete da je čistite toplom vodom i sapunom.

Skoro neprimetna

Ortoza FreeWalk je lagana i tanka. Možete da je nosite ispod uobičajene odeće. Neupadljiva je i praktično neprimetna za druge.

Funkcionalnost

Tehnologija

Ortozu FreeWalk kontroliše veza između ortotskog zgloba kolena, ortotskog skočnog zgloba i unutrašnjeg đona koji navodi vaše stopalo. Integrisana u vaš prirodni ciklus hoda, blokada u ortotskom zglobu kolena se deaktivira i možete slobodno da zanjišete nogu. Ortotski zglob kolena se opet automatski blokira kad zanjišete nogu pre spuštanja stopala. Tako održavate kontrolu nad ortozom i svesno je koristite.

Kao opcija za one koji se ponekad brže umaraju zbog svog fizičkog stanja, osmišljen je prekidač koji vam omogućava stalnu blokadu i deblokadu zgloba, pored FreeWalk funkcije (blokada u fazi oslonca, deblokada u fazi njihanja). Uz trosmerni prekidač, možete da koristite ortozu FreeWalk u skladu sa vašim stanjem i ličnim potrebama.

Vežbe korišćenja ortoze

Prednosti korišćenja visokokvalitetne, moderne opreme možete da osetite u potpunosti samo ako ste uvežbani za korišćenje proizvoda. Prve korake sa ortozom FreeWalk ćete načiniti tokom proba uz pomoć tehničara. On ili ona će vam detaljno objasniti kako ortoza funkcioniše i kako da se njome služite.

Onda ćete, zajedno sa vašim tehničarem ili fizioterapeutom / radnim terapeutom, vežbati hodanje u raznim situacijama, na primer na kosinama ili stepenicama. Vaš tehničar će za vas pripremiti poseban program vežbi. Važno je da uvežbate pravilne obrasce pokreta da biste izbegli razvoj abnormalnog položaja. Tako ćete zajedno vežbati sedanje i ustajanje, kao i stavljanje i skidanje ortoze.


Dodatna oprema

Slični proizvodi