Lumbo Direxa ortoza za leđa

Stabilizuje, rasterećuje, ublažava bol

Pomaže u ublažavanju bola u lumbalnoj kičmi

Lumbo Direxa pruža potporu u slučaju blagog ili umerenog bola u leđima u predelu lumbalne kičme – koji je izazvan, na primer, znacima trošenja ili ispupčenjem međupršljenskog diska. Stabilizuje i rasterećuje obolelu oblast, što može da ublaži bol.

Lumbo Direxa je napravljena od prijatnog materijala koji dopušta koži da diše, pa ovu ortozu za leđa možete da nosite duže vreme. Zahvaljujući suptilnom dizajnu, ortoza je jedva vidljiva ispod odeće. Lumbo Direxa je dostupna u tri modela: uz standardnu verziju, Lumbo Direxa Women je strukirana, dok Lumbo Direxa High ima viši kroj, pa rasterećuje i donju torakalnu kičmu.

Ojačanja za stabilizaciju

Četiri samopodesiva ojačanja za stabilizaciju obezbeđuju potrebnu podršku lumbalnog dela kičme.

Elastične trake

Elastične trake su individualno podesive. To Vam omogućava da sami odaberete koliko ćete da zategnete Vašu ortozu za leđa.

Pelota

Masažna pelota u unutrašnjosti ortoze stimuliše mikrocirkulaciju.

Dorzalna visina

Lumbo Direxa ima dorzalnu visinu od 24 cm (visina leđa) i zbog toga obezbeđuje potrebnu podršku, pogotovo u predelu lumbalnog dela kičme.Kratak pregled pogodnosti

Savršeno prijanjanje

Plastične šipke za stabilizaciju savršeno se prilagođavaju obliku vašeg tela, pa ortoza za leđa ne spada čak ni kad se mnogo pomerate. Lumbo Direxa je dostupna i u strukiranoj verziji koja je namenjena ženama (Lumbo Direxa Women).

Poboljšana zaštita

U poređenju sa klasičnim krojem ortoze Lumbo Direxa, kroj ortoze Lumbo Direxa High je viši, pa pokriva veći deo leđa. To takođe rasterećuje donju torakalnu kičmu. Vaš doktor će vas posavetovati koja je verzija naprikladnija za vas.

Ortoza sa funkcijom masaže

Da bi Lumbo Direxa bila još delotvornija, na unutrašnjoj strani postoji masirajuća pelota. Ona stimuliše cirkulaciju obolelih oblasti.

Individualno podesiva

Elastični kaiševi, između ostalog, omogućavaju regulisanje stabilnosti ortoze. Ona se tako prilagođava prema vašoj potrebi za potporom u lumbalnom delu kičme.

Suptilan dizajn

Zahvaljujući suptilnom dizajnu, Lumbo Direxa je jedva vidljiva ispod odeće. To znači da niste ograničeni po pitanju odevanja.

Prijatna za nošenje

Prozračan materijal koji je blag prema koži umanjuje znojenje, pa ortoza za leđa može da se nosi tokom dužeg vremenskog perioda.

Indikacije

Lumbo Direxa/Women

  • Bol u donjem delu leđa
  • Išijas
  • Mišićna neuravnoteženost u predelu lumbalne kičme
  • Degenerativne promene lumbalne kičme
  • Osteohondroza lumbalne kičme
  • Sindrom fasetnih zglobova u predelu lumbalne kičme
  • Ispupčenje međupršljenskog diska od L4 do S1
  • Prolapsa međupršljenskog diska od L4 do S1
  • Diskektomija od L4 do S1
  • Iritacija sakroilijačnog zgloba


Dodatna oprema

Srodni sistemi