Malleo TriStep ortoza za skočni zglob

Aktivniji ranije posle povreda ligamenata skočnog zgloba

Ortoza za sve tri faze procesa lečenja

Pad ili izvrtanje skočnog zgloba, često tokom sporta, može da izazove povrede ligamenata. Operacija i nekoliko narednih nedelja imobilizacije bili su neizbežni u mnogim slučajevima. Uz moderne ortoze, kao što je Malleo TriStep višefunkcionalna ortoza, operacija često nije potrebna. Pored toga, pacijent može ranije da počne da stavlja težinu na stopalo i da ga pomera. Štaviše, struktura ortoze Malleo TriStep dopušta podešavanje prema tri faze procesa izlečenja. Skočni zglob je umnogome stabilizovan posle akutne povrede. Kasnije, stopalo može postepeno da se navikava na pokrete. Sve se to postiže samo jednom ortozom koja može da se podesi prema odgovarajućoj fazi u nekoliko jednostavnih koraka.

Malleo TriStep je osmišljena u saradnji sa priznatim specijalistima ortopedije, sportskim lekarima, biomehaničarima, terapeutima i ortopedskim tehničarima.

Omotač za stopalo

Omotač za stopalo imobiliše stopalo i obezbeđuje stabilnost u krtičnim fazama, na primer u toku spavanja i u aktunoj fazi.

Traka za stabilizaciju

Traka za stabilizaciju drži stopalo u neutralnom položaju (90°).Kratak pregled pogodnosti

Lako rukovanje

Uz konsultacije sa vašim doktorom, individualni funkcionalni i stabilizacioni elementi ortoze mogu da se skinu u nekoliko lakih koraka tokom tri faze lečenja. Ortoza je tako indvidualno prilagođenija i izdiferencirana prema raznim etapama procesa lečenja.

Svrsihodno vežbanje

Poseban program vežbi Malleo Move pruža ciljanu podršku procesu izlečenja ligamenata. Vežbe su prilagođene trima fazama oporavka. Lako možete da ih radite i kod kuće, ali samo uz konsultacije sa vašim doktorom.

Imobilizacija (faza I)

Malleo TriStep imobiliše vaše stopalo u akutnoj fazi upale (od nultog do četvrtog dana, maksimalno do 14. dana). Ciljevi su ublažavanje bola i smanjenje otoka. U ovoj fazi treba da podignete stopalo i da ga hladite ledom. Doktor će vam dati detaljan savet. Nosite Malleo TriStep sa kaišem za stabilizaciju i sa udlagom za stopalo. Tokom dana može da se nosi sa ravnom cipelom koja može skroz da se otvori.

Stabilizacija (faza II)

U fazi formiranja novog tkiva (od četvrtog do 28. dana), tokom dana ne morate da nosite udlagu za stopalo. Cilj je da se nastavi stabilizacija stopala i da se počne lagana mobilizacija. Noću i dalje nosite udlagu za stopalo koja sprečava unutrašnju rotaciju stopala dok ležite na leđima ili na boku. To predupređuje ponovno kidanje ligamenata tokom noći.

Potpora (faza III)

Faza maturacije tkiva počinje oko 29. dana, tako da možete da nosite Malleo TriStep bez kaiša za stabilizaciju i udlage za stopalo u zavisnosti od indikacija. To treba da poboljša stabilnost i mobilnost, kao i koordinaciju i ravnotežu. Posle ove faze, možete da nastavite da nosite ortozu da biste predupredili ponovne povrede ligamenata skočnog zgloba.

Malleo Move program vežbi

Malleo Move program veži je napravljen specijalno da bi se potpomogao proces oporavka posle povrede ligamenata. Nudi praktične vežbe, prilagođene trima fazama lečenja, koje lako možete da radite i kod kuće. U zavisnosti od faze, vežbate svoju ravnotežu ili radite trening usmeren ka povećanju snage.

U svakom slučaju, važno je da konsultujete doktora pre nego što počnete da vežbate. Proverite u kojoj ste fazi oporavka i pitajte koliki trening može da podnese vaše stopalo i da li pravilno izvodite pokazane vežbe.

Program vežbi ćete naći na stranici Preuzimanja u odeljku Informacije za korisnike.

Indikacije

  • Akutne povrede skočnog zgloba
  • Akutna i hronična nestabilnost kapsularnih ligamenata
  • Zapaljenske bolesti zglobova
  • Degenerativno oboljenje skočnog zgloba
  • Rehabilitacija posle operacije skočnog zgloba
  • Prsnuće unutrašnjeg ligamenta