WalkOn Flex ortoza za pomoć pri dorzifleksiji

Više fleksibilnosti tokom hoda

Osobe sa trajnom slabošću dorzifleksora zavise od medicinskih pomagala koja im podižu stopalo dok hodaju.

To je upravo ono što WalkOn Flex radi. Pomaže u podizanju stopala tokom faze njihanja, tako da hod opet postaje sigurniji dok je rizik od spoticanja i pada smanjen. Vrh stopala više ne može tako lako da zapne za male prepreke na neravnom terenu.

Zahvaljujući materijalu (kombinacija staklenih i karbonskih vlakana; Outlast) i njegovom posebnom dizajnu, ortoza WalkOn Flex je naročito pogodna ako želite veću fleksibilnost u skočnom zglobu i kolenu. Ako imate adekvatnu rezidualnu muskulaturu – ovde će vam doktor ili ortotičar pomoći sa detaljnim savetima – WalkOn Flex će vam pružiti dobru potporu, pogotovo na neravnim površinama.

Komponenta stopala

Komponenta stopala omogućava fleksibilan nagaz preko stopala tokom hodanja.

Omotač potkolenice

Pelota je na omotaču potkolenice ortoze WalkOn. Sastoji se od materijala za kontrolu temperature (Outlast) i može se lako postaviti na nogu čičak trakama.

Spiralna opruga

Spiralna opruga spaja omotač potkolenice sa komponentom stopala. Dozvoljava veću fleksibilnost na nagazu pete i omogućava dinamičan nagaz preko stopala tokom hodanja, uz manja ograničenja u skočnom zglobu.

Središnji deo stopala

Područje središnjeg dela stopala je posebno stabilno i omogućava podršku u fazi oslonca.Kratak pregled pogodnosti

Veća sigurnost

Stičete sigurnost zato što WalkOn Flex podupire i podiže vaše stopalo tokom faze njihanja dok hodate. Rizik da vrhom stopala zapnete za, na primer, ivice tepiha ili neravan teren, je smanjen.

Fleksibilnost za vas

Pod uslovom da su ispunjeni fizički uslovi, WalkOn Flex pruža veću mobilnost u skočnom zglobu i kolenu. To vam olakšava hod pod neravnim površinama. Takođe, ortoza pruža umerenu potporu tokom pokreta prelaza – baš onako kako vama treba.

Prirodnije kretanje

Sa ortozom WalkOn Flex možete prirodno da se krećete tokom dana. Kad čučnete ili kad se penjete uz stepenice, možete normalno da opteretite predeo oko prstiju. Ortoza WalkOn Flex je idealna za brojne svakodnevne situacije.

Lagana i diskretna

Ortoza WalkOn Flex je lagana, tanka i neprimetna ispod odeće. Pelota za list, koja može da se skine, čini je još prijatnijom i udobnijom. Napravljena je od materijala koji reguliše temperaturu (Outlast) što umanjuje pregrevanje i znojenje.

Korišćenje uobičajene obuće

Ortoza odgovara bilo kojoj cipeli koja pruža potporu. Samo treba da se pobrinete da cipela ima ojačanu petu. Da biste stavili ortozu, treba da je postavite u cipelu i da uvučete stopalo.

Čvrsta i izdržljiva

Ortoza WalkOn Flex je izuzetno čvrsta. Njena izdržljivost je dokazana prilikom probnih testova i dugotrajnog funkcionalnog testiranja.

Serija proizvoda WalkOn

Postoje četiri ortoze WalkOn. To omogućava vašem doktoru ili ortopedskom tehničaru da izabere proizvod koji najviše odgovara vašem stanju i stepenu paralize.

Indikacije

  • Slabost dorzifleksora sa blagim spasticitetom
  • WalkOn Flex se naročito preporučuje u slučajevima umanjenog kapaciteta dorzifleksije posle dugotrajne aktivnosti (zamora mišića).
  • Ortoza WalkOn Flex je pogodna za unutrašnju i spoljašnju upotrebu od strane korisnika koji imaju stabilan skočni zglob i neoštećenu motornu kontrolu kolena.

Indikacija slabosti dorzifleksora se često dešava posle moždanog udara, traumatske povrede mozga, multiple skleroze, neuromuskularne atrofije ili peronealne paralize.


Dodatna oprema

Slični proizvodi