WalkOn Reaction ortoza za pomoć pri dorzifleksiji

Podupire i zglob kolena

Osobe sa trajnom slabošću dorzifleksora zavise od medicinskih pomagala koja im podižu stopalo dok hodaju.

To je upravo ono što WalkOn Reaction radi. Pomaže u podizanju stopala tokom faze njihanja, tako da hod opet postaje sigurniji dok je rizik od spoticanja i pada smanjen. Vrh stopala više ne može tako lako da zapne za male prepreke na neravnom terenu.

Zahvaljujući posebnom dizajnu, WalkOn Reaction podupire i zglob kolena. Kad je oštećena i muskulatura za spuštanje stopala, pomaže vam i visoki povraćaj energije ortoze, koji se aktivira tokom pokreta prelaza stopala. Opet hodate prirodnije.

Omotač za potkolenicu sa pelotom za cevanicu

Pelota za cevanicu je na omotaču za potkolenicu. Sastoji se od materijala za kontrolu temperature (Outlast) i može se lako namestiti na nogu sa čičak trakama. Beneficija korisniku za poboljšanu higijenu i udobnije nošenje.

Komponenta stopala

Komponenta stopala omogućava fleksibilan nagaz preko stopala tokom hodanja.

Prednji spoj

Sa prednjim spojem, WalkOn Reaction ne samo da podiže stopalo, nego takođe podupire zglob kolena.

Medijalna opruga

Zahvaljujući medijalnoj opruzi, WalkOn Reaction sakuplja energiju tokom nagaza na petu i oslobađa je opet sa pokretom nagaza preko stopala. On ima visok povraćaj energije.Kratak pregled pogodnosti

Prirodniji hod

WalkOn Reaction omogućava skoro prirodni hod. U zavisnosti od trenutne faze u ciklusu hoda, posebna struktura ortoze (čeoni kontakt) potpomaže ekstenziju i fleksiju kolena. Vaš obrazac hoda postaje ravnomerniji.

Ređi kompenzacioni pokreti

Kompenzacioni pokreti mogu da ukažu na znake trošenja. WalkOn Reaction ih proređuje visokim povraćajem energije. Hodate simetričnije zato što ortoza akumulira energiju pri udaru petom i oslobađa je tokom pokreta prelaza stopala.

Veća sigurnost

Stičete sigurnost zato što WalkOn Reaction podupire i podiže vaše stopalo tokom faze njihanja dok hodate. Rizik da vrhom stopala zapnete za, na primer, ivice tepiha ili neravan teren, je smanjen.

Korišćenje uobičajene obuće

Ortoza odgovara bilo kojoj cipeli koja pruža potporu. Samo treba da se pobrinete da cipela ima ojačanu petu. Da biste stavili ortozu, treba da je postavite u cipelu i da uvučete stopalo.

Lagana i diskretna

WalkOn Reaction je lagana, tanka i neprimetna ispod odeće. Pelota za cevanicu pruža još veću udobnost. Napravljena je od materijala koji reguliše temperaturu (Outlast) što umanjuje pregrevanje i znojenje.

Čvrsta i izdržljiva

Ortoza WalkOn Reaction je izuzetno čvrsta. Njena izdržljivost je dokazana prilikom probnih testova i dugotrajnog funkcionalnog testiranja.

Serija proizvoda WalkOn

Postoje četiri ortoze WalkOn. To omogućava vašem doktoru ili ortopedskom tehničaru da izabere proizvod koji najviše odgovara vašem stanju i stepenu paralize.

Indikacije

  • Slabost dorzifleksora sa ili bez blagog spasticiteta
  • Za blago oštećene mišiće zadužene za plantarnu fleksiju i za blagi poremećaj ekstenzije kolena (na primer, neprekidan zamor ekstenzora kolena tokom dugotrajnog stajanja ili hodanja)

Indikacija se često dešava posle moždanog udara, traumatske povrede mozga, multiple skleroze, neuromuskularne atrofije ili peronealne paralize.


Dodatna oprema

Slični proizvodi