Xeleton ortoza za koleno sa čvrstim ramom

Bezbedan povratak svakodnevnim aktivnostima

Funkcionalnost visokog učinka

Operacija je često neizbežna u slučaju povreda ligamenata kolena, pri čemu najviše stradaju prednji ukršteni ligamenti. Posle operacije i tokom konzervativne terapije bez operacije, Xeleton ortoza sa čvrstim ramom stabilizuje koleno tokom procesa oporavka i sprečava neželjene pokrete. Takođe omogućava kontrolisani prelaz na potpuno nošenje težine. Rana mobilizacija je najbolji način da se koleno brzo osposobi za potpuno nošenje težine.

Xeleton je izuzetno robusna ortoza sa čvrstim ramom koju ortopedski tehničar može da podesi prema vašim potrebama u nekoliko jednostavnih koraka. Celokupna konstrukcija je napravljena od aluminijuma. Zato možete da je koristite i za svakodnevne aktivnosti i za sport - naravno, samo posle konsultacija sa doktorom.

Pelote za tibiju

Anatomski oblikovana pelota za tibiju sprečava tačke pritiska na osetljivu cevanicu i istovremeno sprečava neželjene kružne pokrete.

Traka za potporu

Traka za potporu može nezavisno da se pomera od trake za cevanicu. To pruža dodatnu podršku i posebnu mogućnost da se individualno postavlja.

Ram ortoze

Ceo ram ortoze napravljen je od čvrste legure aluminijuma, koji čini Xeleton posebno snažnim i otpornim. Tako se podnosi veliko opterećenje.

Kaiševi

Kaiševi Xeleton ortoze su numerisani radi lakšeg postavljanja i skidanja ortoze u redosledu u kojem moraju biti zatvarani.Kratak pregled pogodnosti

Učestvovanje u sportovima

Sigurnost posle operacije

Posle operacije, transplantat još nije sposoban da nosi težinu. Međutim, osnovna istraživanja pokazuju da, tokom tog perioda, može da se zaštiti ortozama za koleno kao što je Xeleton. Vaš doktor ili ortopedski tehničar može, u samo nekoliko koraka, da ograniči obim pokreta i da ga onda postepeno povećava. I širina kolena je individualno podesiva, na primer, radi prilagođavanja ortoze zbog oticanja kolena.

Učestvovanje u sportovima

Da li ste vrlo aktivna osoba kojoj je cilj da se što brže vrati svakodnevnim aktivnostima i poslu? Da li to podrazumeva i sportove? Ortoza Xeleton je idealna za to – naravno, posle konsultovanja za doktorom. Zahvaljujući ramu od izuzetno snažne legure aluminijuma i robusnim funkcionalnim elementima, podnosi velika opterećenja i pruža sigurnost. Toliko je izdržljiva da može da se koristi i za sportove visokog intenziteta kao što je košarka.

Brži povratak u formu

Što pre počnete da se krećete – uz konsultacije sa doktorom – koleno će ranije moći da podnosi težinu. Xeleton pruža potrebnu sigurnost i otklanja svaki strah od nepravilnih pokreta. To vam omogućava da povratite samopouzdanje po pitanju kolena.

Pogodna za svakodnevnu upotrebu

Ortoza Xeleton je lagana i, zahvaljujući suptilnom dizajnu koji prijanja uz telo, praktično nevidljiva ispod odeće. Odlično se prilagođava telu zahvaljujući dizajnu rama koji dobro prijanja. U ponudi su standardna i duga verzija koje mogu optimalno da se podese prema vašoj nozi.

Stavljanje ortoze

Zahvaljujući praktičnim pomagalima, ortoza se jednostavno stavlja i skida: Ubacite nogu u ortozu odozgo i pričvrstite je u nekoliko koraka. Radi vaše orijentacije, kaiševi su obeleženi brojevima onim redom kojim treba da ih fiksirate.

Program vežbi

Posle povrede ili operacije, kad ne izlažete koleno uobičajenom opterećenju, mišići mogu da vam oslabe. Nestabilnost može da izazove teškoće u pogledu održavanja ravnoteže. Program usmerenih vežbi potpomaže upotrebu ortoze Xeleton i podstiče obnavljanje vaše muskulature. Takođe radite i vežbe za ravnotežu.

Vežbe koje počinju u prvoj nedelji i koje su podeljene u tri faze možete svakodnevno da radite i kod kuće. Međutim, pre nego što počnete sa vežbanjem, važno je da razgovarate sa doktorom ili terapeutom i da razjasnite da li su vežbe pogodne za vas.

Program vežbi možete naći na stranici Preuzimanja u brošuri za pacijente.

Indikacije

Bol u kolenu sa izraženom ili kompleksnom mlitavošću ligamenata i/ili izraženim osećajem nestabilnosti, uz mogućnost ograničenja obima pokreta.

  • ACL i/ili PCL prsnuće (prsnuće prednjeg i/ili zadnjeg ukrštenog ligamenta)
  • Nestabilnost zgloba kolena (ACL, PCL, MCL, LCL)
  • Povrede kolateralnih ligamenata
  • Stabilizacija/ograničavanje pokreta posle operacije meniskusa
  • Osteoartritis kolena
  • Reumatoidni artritis


Dodatna oprema

Slični proizvodi