Ventus

Sveobuhvatna aktivna invalidska kolica

Ventus

Zahtevi koji se postavljaju pred invalidska kolica su različiti, baš kao i sami korisnici.

Dok je kompaktna, lagana konstrukcija važna jednoj osobi, kod druge dizajn ili boja imaju prednost. Neki se fokusiraju na udobnost ili rukovanje. Ali svi oni imaju nešto zajedničko: želju za najvećom mogućom mobilnošću i samostalnošću u svakodnevnom životu. Nezavisni i slobodni da sledite svoje potrebe – uvek i svuda.

Sa Ventusom smo stvorili invalidska kolica koja ispunjavaju sve te želje. Kao potpuno prilagodljiva aktivna invalidska kolica čvrste konstrukcije sa okvirom pravljenim po narudžbini i velikim izborom opcija koje ih čine svestranim po pitanju primene, Ventus su zaista sveobuhvatna kolica i vaš pouzdani pratilac u svakodnevnom životu.

Ilustracija prikazuje posebnu opremu.

Prednji okvir sa suženjem

Verzija prednjeg okvira sa suženjem obezbeđuje dobro pozicioniranje i usmerenje nogu, pored toga što sužava prednji deo invalidskih kolica.

"Natural Fit" obručevi za odgurivanje

Ovi specijalni obručevi za odgurivanje sa vertikalno ovalnom konturom pružaju veću kontaktnu površinu za vožnju i kočenje. Takođe su prijatniji za šake.

Stalno podesivi nosač prednjeg točka

Šasija Ventusa pruža mogućnost finog podešavanja, obezbeđujući optimalnu stabilnost pravca i pouzdano sprečava podrhtavanje prednjih točkova na nizbrdicama.

Štitnik za odeću

Stranica sa obodom štitnika za odeću sprečava prljanje odeće.

Držač osovine razlitih dužina

Držač osovine, dostupan u različim dužinama, ne samo da reguliše nagib sedišta, već može da se podešava u odnosu na okvir radi pomeranja tačke prevrtanja invalidskih kolica.

Dizajn otvorenog okvira

Zahvaljujući dizajnu otvorenog okvira koji ne zahteva potpornu šipku, Ventus se lako smešta u vozilo. Kad skinete zadnje točkove, invalidska kolica možete da stavite čak i na sedište.Kratak pregled pogodnosti

Uvek u pokretu

Uvek ste napolju, puštate da vam misli slobodno lutaju – bez razmišljanja o invalidskim kolicima.

Samo uđite

Zahvaljujući malim dimenzijama za transport, i sami možete lako da utvarite Ventus – i to ne samo u kombi ili karavan.

Čista relaksacija

Uživajte u životu, ostvarujte ciljeve koje ste postavili i učestvujte u rekreativnim aktivnostima: Ventus proširuje vaš radijus mobilnosti.

Akcioni heroj

Ne morate da učestvujete u svim sportovima sa svojim Ventusom – ali vas on vodi tamo gde je akcija.

eSupport pruža podršku gde god da krenete

Sva neophodna podrška – što veća samostalnost. Prošireni obim aktivnosti zahvaljući pomoćnom pogonskom sistemu za invalidska kolica na ručni pogon.

Tehničke pojedinosti

Pozicioniranje u invalidskim kolicima

Svako ima posebne zahteve u pogledu potpore i udobnosti. Podesivi tapacirung naslona i podešavanje nagiba pružaju razne mogućnosti za optimalno pozicioniranje.

Prezicno podešavanje voznih karakteristika

Da li su radijus okretanja, tačka prevrtanja i nagib sedišta na vrhu vaše liste želja kad su u pitanju podešavanja invalidskih kolica? Ventus ima brz i praktičan sistem podešavanja da bi se precizno prilagodio vašim potrebama.

Pouzdanost je merljiva

Naša potvrda kvaliteta prevazilazi uobičajene standarde testiranja. Zato je Ventus morao da bude podvrgnut testiranju u najtežim uslovima i dobio je odlične ocene.

Više individualnosti po želji

Ako želite još više individualnosti, nudimo vam izradu po narudžbini sa bezbrojnim mogućnostima podešavanja potpuno u skladu sa vašim željama.

Kočnica u obliku makaza ili sportska kočnica

Horizontalna kočnica u obliku makaza ili sportska kočnica najviše odgovara korisnicima sa dobrom funkcionalnošću šake, i ne smeta prilikom bočnih transfera.

Tehničke informacije

Tehnički podaci  
Maksimalno opterećenje 100 kg (standardna verzija) / 140 kg (pojačana verzija)
Neto težina - širina sedišta 40 cm x dubina sedišta 40 cm Oko 12 kg
Širina sedišta 280–500 mm (pojačana verzija: 460–500 mm)
Dubina sedišta 300–500 mm
Visina naslona 300–500 mm
Prednja visina sedišta 400–540 mm
Zadnja visina sedišta 330–530 mm
Materijal okvira Aluminijum

Preuzimanja

Ventus - akcijski letak

Ventus


Dodatna oprema


Slični proizvodi