Životne lekcije svakog dana

Stolica Everyday Activity

Stolica Everyday Activity pruža potporu deci uzrasta 1-18 godina u svakodnevnim situacijama. Zahvaljujući brojnim opcijama i dodatnoj opremi, stolica može da se koristi za ispravljanje brojnih nedostataka u vezi sa držanjem i za vežbanje čula.

Karlični pojas sa četiri tačke vezivanja obezbeđuje optimalno pozicioniranje karlice. Na sedištu postoje i dodatne opcije podešavanja za predeo glave, trupa, noge i stopala.

Uz optimalno stabilno držanje i udobnost, deca mogu efektivno da pomeraju ruke i šake, bez većih ograničenja.

Stolica Everyday Activity može da se podešava od poda do visine stola (sa Hi-Low podvozjem), pa to olakšava brojne aktivnosti poput igranja, ručavanja, čitanja, pisanja i ćaskanja s prijateljima na nivou oka.

Stolica je vrlo uska, pa staje u bilo koji prostor u stanu. Deci naročito prijaju jarke boje i udobnost u dizajnu.

Stolica Everyday Activity se lako podešava, pa može da se prilagodi rastu ili fizičkim promenama vašeg deteta – u samo nekoliko koraka.

Karlične pelote

Širinu sedišta možete da podesite pomoću mekanih karličnih pelota. One pružaju dodatnu stabilnost i veću udobnost.

Raznovrsne bočne pelote

Svako dete ima drugačiju građu i potrebna mu je posebna potpora. Zato su uz sedište Everyday Activity dostupne raznovrsne bočne pelote podesive po nagibu i visini. Ako se postave, one podupiru trup, pružaju stabilnu podršku za gornji deo tela i usmeravaju ruke. Standardne pelote, kao i preklopive ili kompleksne bočne pelote pružaju odgovarajući nivo podrške za svako dete.

Mekani abdukcijski klin

Mekani, tapacirani abdukcijski klin održava razmak između nogu, ako je potrebno.

Podvozje podesivo po visini

Podvozje Hi-Low ima veliki raspon podešavanja visine. Omogućava detetu da sedi vrlo nisko, recimo, u krugu u školi, ili vrlo visoko, na primer, za trpezarijskim stolom. To se lako postiže korišćenjem pedale koju aktivirate stopalom.

Naslon je podesiv

Naslon za leđa se prilagođava detetu. Visina i nagib su individualno podesivi. Nagib naslona može da se podesi za odmaranje, na primer, posle obroka, ili može da se namesti tako da podstiče upravljanje trupom i glavom. U predelu karlice mogu da se postave pelote koje potpomažu neutralni položaj karlice ili nagib karlice unapred.

Konturisani naslon za glavu

Visina i dubina konturisanog naslona za glavu mogu da se prilagode potrebama vašeg deteta. Naslon za glavu poboljšava držanje gornjeg dela kičme. U zavisnosti od potreba, u ponudi je i ravan naslon za glavu ili ravan naslon za glavu sa bočnim usmerivačima.

Karlični pojas za držanje tela

Karlični pojas sa četiri tačke vezivanja može da se podesi i obezbeđuje čvrstu, stabilnu potporu radi pravilnog držanja u toku sedenja. Pelote pružaju dodatnu udobnost. Možete da izvršite podešavanja tako da telo vašeg deteta ostane centrirano.

Podesive sandale

Visina i nagib Hi-Low oslonca za stopala mogu da se podese. Oslonac za stopala može skroz da se podigne da bi dete lakše ustalo iz sedišta. Dostupno je u metalnoj i drvenoj verziji.

Dubina i nagib sandala mogu lako da se podese po meri svakog deteta. Možete i da ih podignete pomoću dodatnih podizača za sandale (nisu prikazani).

Menjanje nagiba sedišta

Nagib sedišta može da se podesi čak i dok je dete u stolici. Možete, na primer, oboriti sedište kad dete želi da se odmori ili ga nagnuti napred da biste olakšali ustajanje.Šta je posebno u vezi sa mnom

Optimalno držanje i stabilnost

Dodatna podrška u vidu karličnog pojasa pomaže deci kojoj je potrebna umerena kontrola držanja. Stabilnost karlice je osnova sa sveukupno držanje. Pojas sa četiri tačke vezivanja na stolici Everyday Activity obezbeđuje optimalno pozicioniranje karlice.

Hi-Low podvozje, stalno podesivo (opcionalno)

Podvozje Hi-Low može stalno da se prilagođava trenutnim potrebama pomoću zgodne nožne pedale, recimo, za aktivnosti koje se odigravaju visoko na stolu ili dole, bliže podu.

Lako podešavanje i boje prijatne za decu

Stolica Everyday Activity se lako prilagođava rastu i fizičkom razvoju. Dostupna je u tri kombinacije boja koje su prijatne za decu i ima udoban dizajn.

Tehničke informacije

Tehnički podaci Veličina 1 Veličina 2 Veličina 3
Približni uzrast 1 – 6 godina 5 – 12 godina 11 – 18 godina
Maksimalna težina korisnika 30 kg 50 kg 100 kg
Dubina sedišta 150–280 mm 230–380 mm 340–440 mm
Širina sedišta 160–280 mm 260–380 mm 340–440 mm
Visina sedišta (Hi-Low podvozje) 250–600 mm 320–600 mm 450–600 mm
Visina sedišta, standardno podvozje 450–600 mm
Visina naslona za leđa 300–400 mm 400–520 mm 450–630 mm
Visina potkolenice 150–250 mm 280–450 mm 280–450 mm
Visina oslonca za ruke 150–250 mm 150–250 mm 180–325 mm
Podešavanje nagiba sedišta -10° do +30°
Podešavanje ugla kolena -10° do +50°


Slični proizvodi