Terapija i stajanje

Sistemi za stajanje i pomagala za hodanje imaju vitalni značaj za razvoj mnoge dece i pomažu im da uzmu učešće u životu. Zato što je stajanje, čak i uz podršku, izuzetno važno zbog fizičkih i društvenih razloga – pogotovo tokom razvoja do 18. meseca: samo pravovremeno stajanje omogućava pravilan razvoj kukova i sprečava buduće ortopedske probleme.

Deca koja ne nauče da stoje samostalno mogu da napreduju uz pomoć Ottobockovih medicinskih pomagala. Stvorili smo sisteme za stajanje prilagođene promenljivim sposobnostima te dece, u zavisnosti od uzrasta i faze razvoja: stajalice, okvire za stajanje i pronirajuće i supinirajuće stajalice. Uz poštovanje principa "što više aktivnosti i što veća podrška", naši sistemi za stajanje podstiču fizički i mentalni razvoj deteta.

To takođe pomaže detetu da ulazi u interakciju sa okolinom i da se igra sa prijateljima.


Early Activity System

Early Activity System potpomaže pravilan razvoj beba i male dece počev od prvih meseci života. Prostirka sa raznim potpornim elementima pruža pripomoć detetu u najvažnijim položajima.

više

Squiggles stajalica

Kad je vaše dete udobno centrirano i stabilizovano, stajanje postaje pozitivan deo terapije i odličan način da se više uključi u život i svoje okruženje. Leckey Squiggles stajalica može da se koristi na više načina: kao pronirajuća, supinirajuća ili uspravna stajalica.

više

Mygo stajalica

Stajalica Mygo omogućava prirodno i uspravno držanje tela kod dece uzrasta od četiri godine pa naviše kojima je potrebna kompleksna potpora. Napeta muskulatura se rasterećuje kombinacijom specijalnog oslonca za stopala i pelota za kolena.

više

Nurmi Neo

Nurmi Neo je naša najpopularnija hodalica (često je nazivaju “trener za hodanje"). Dizajnirana je za svakodnevnu upotrebu u kući, školi ili u pokretu, i može da bude okretna i u vrlo malom prostoru.

više