Pravilno sedenje: Za uzimanje hrane i pića, za igru

Prilagodljivi sistemi za sedenje pružaju stabilnu podršku vašem detetu, podstiču njegov motorni razvoj i omogućavaju mu da učestvuju u životu. Ottobockovi sistemi sedišta i terapijske stolice podupiru telo i pravilno ispravljaju karlicu, sprečavajući razvoj abnormalnih položaja. Vaše dete sedi udobno i može da se usredsredi na ono što se trenutno dešava.

Ovo je naročito važno za uzimanje hrane i pića. Uspravan položaj aktivno pomaže vašem detetu i praktično je nužan za decu sa poremećajem gutanja. Odgovarajuće medicinsko pomagalo podstiče dobro, prirodno držanje i time pomaže u sprečavanju gušenja.

Pravilno držanje je važno i za igru i crtanje: omogućava vašem detetu da bude aktivno, da ulazi u interakciju sa okolinom i da odredi sopstveno učešće u životu.


Squiggles sedišni sistem

Sedišni sistem Squiggles pruža stabilnost mlađoj deci sa nestabilnim držanjem. Squiggles pozicionira karlicu, trup, glavu i noge, a dete zadržava slobodu pokreta. Sedišni sistem je idealan za sve svakodnevne situacije i "raste" sa detetom.

više

Mygo sedišni sistem

Modularni sedišni sistem Mygo pruža stabilnu podršku deci uzrasta od tri do 14 godina. Zahvaljujući brojnim podešavanjima, individualno se prilagođava potrebama vašeg deteta i sprečava abnormalne položaje karlice.

više

KIT sedišni sistem

Sedišni sistem KIT za mlade, uzrasta od 12 godina pa naviše, udoban je i obezbeđuje stabilno pozicioniranje – recimo, za trpezarijskim stolom ili za školskom klupom. Pošto se individualno prilagođava karlici i trupu, vašem detetu je udobno čak i posle dužeg vremena.

više