C-Brace® ortotronski sistem mobilnosti

Prvi mehatronski SSCO® sistem na svetuKratak pregled pogodnosti

Nova sloboda pokreta

Ako hodate sporo ili brzo – čak i po kosinama ili po džombastom terenu – izbegavajući moguće situacije spoticanja, ako silazite niz stepenice nogu pred nogu ili savijate nogu pod teretom, na primer, kad sedate: uz C-Brace® možete da iskusite novu slobodu pokreta. Sa fazom oslonca i fazom njihanja koje kontroliše mikroprocesor, čitav ciklus hoda može biti kontrolisan dinamično i u realnom vremenu. Sistem odmah reaguje na bilo koju situaciju.

Veća sigurnost pri hodu

C-Brace® prepoznaje trenutnu fazu u kretanju korisnika. Konvencionalni sistemi nude samo dve mogućnosti: blokadu – noga je opružena pod teretom – ili deblokadu tokom faze njihanja. C-Brace® reaguje u realnom vremenu. Možete da spušate stoplalo dok je koleno savijeno, baš kao tokom prirodnog hoda, ili možete da sednete. To pruža veću sigurnost, pogotovo na neravnom terenu, na padinama ili u mogućim situacijama spoticanja.

Aktivno slobodno vreme

Vožnja automobila ili opuštena biciklistička tura sa porodicom: Mislite da to za vas više nije moguće? C-Brace® omogućava brojne aktivnosti. Vaš tehničar konfiguriše individualne operativne režime po potrebi, poput vožnje bicikla, koje možete lako da izaberete koristeći kontrolno dugme na ortozi C-Brace®. Proširite svoj radijus kretanja i uživajte u aktivnostima koje su vam ranije bile dostupne sa ograničenjima.

Samostalnost i mobilnost

Više ne morate stalno da budete usredsređeni na ortozu i sledeći korak. Planirajte aktivnosti prema onome što volite, ponovo možete da obratite pažnju na svoju okolinu i na ljude oko vas – C-Brace® vam pruža veću samostalnost i mobilnost.

Prirodno držanje tela

Hod je opušteniji uz C-Brace®. U odnosu na konvencionalne sisteme, C-Brace® može da smanji fizički napor pri hodu i da ublaži prekomerno opterećenje jedne strane.

Funkcionalnost

Ortotronski sistem mobilnosti C-Brace® je prvi mehatronski SSCO® sistem na svetu. SSCO® – ortoza sa kontrolom faze oslonca i faze njihanja – znači da je ovo prvi sistem koji kontroliše i fazu njihanja i fazu oslonca – dakle, ceo ciklus hoda. Sistem inteligentno reaguje na promenu situacije.

Ortotski sistem uglavnom čine natkolenične, potkolenične i stopalne komponente. One se izrađuju po meri. Dinamična kompozitna opruga sa vlaknastim ojačanjima povezuje stopalnu i potkoleničnu komponentu. Tu je integrisan takozvani momentni senzor skočnog zgloba. On meri stvari poput opterećenja pri spuštanju stopala ili da li korisnik hoda po ravnoj ili neravnoj površini. Momentni senzor skočnog zgloba šalje te signale do hidraulične jedinice zgloba kolena koju kontroliše mikroprocesor. To je ugrađeno u ram od karbonskih vlakana zajedno sa elektronikom. Ovde senzor za nagib kolena stalno meri fleksiju kolena i ugaono ubrzanje zgloba kolena, odnosno da li korisnik hoda sporo ili brzo i da li pravi kratke i dugačke korake.

Tako ortotronski sistem mobilnosti C-Brace® stalno prepoznaje trenutnu fazu hoda korisnika. Zato može da reguliše hidraulični otpor, a na taj način i fleksiju i ekstenziju zgloba kolena.


Dodatna oprema

Slični proizvodi