C-Brace® - revolucija u ortotici

C-Brace® je prva i jedina ortoza koja koristi mehatronski SSCO * sistem koji koristi senzorsku tehnologiju za kontrolu faza oslonca i oscilacija tokom hodanja. Ranije je funkcionalnost konvencionalnih paraliznih ortoza bila ograničena na otpuštanje i zaključavanje kolenskog zgloba, a sada C-Brace® pruža korisniku podršku tokom čitavog ciklusa hodanja i prilagođava se kretanjima u stvarnom vremenu.

C-Brace® je računarski kontrolisana ortoza koja korisnicima omogućava veću pokretljivost i, u pravom smislu reči, slobodu kretanja. Namenjen je korisnicima koji imaju paralizu, post-polio sindrom, nekompletnu paraplegiju (lezije između L1 i L5) sa izrazito slabom ili povremenom spastičnošću ili bilo kakvu neurološku poteškoću sa nogama. Za mnoge C-Brace® znači novi „korak u životu“ jer mogu ponovo hodati.

Kako deluje C-Brace®?

Senzori u kolenskom zglobu ortoze beleže koji pokret se trenutno izvodi i kojom brzinom - 100 puta u sekundi. Ove informacije se prosleđuju mikroprocesoru ortoze C-Brace®, koji reguliše potreban nivo podrške. Navedena SSCO tehnologija istovremeno kontroliše fazu hodanja i oscilacije. Dakle, kada ortoza oscilira napred, otpor ortoze u kolenskom zglobu je minimalan, što omogućava prirodno oscilovanje. S druge strane, kada je stopalo u leđnom položaju, prigušivanje sa ortozom rezultira nesmetanim prihvatanjem opterećenja stopala, a ortoza se ponovo aktivira kada se prsti podignu sa tla. Takođe tokom stajanja, otpor se povećava tako da noga može da zauzme prirodni položaj blagog savijanja. I sve se to dešava u realnom vremenu, tako da korisnik ne mora da razmišlja o pokretima.


Kratak pregled pogodnosti

Dinamički obrasci kretanja

Mikroprocesorska senzorska tehnologija čini C-Brace još intuitivnijom za upotrebu: obrasci kretanja su dinamičniji i brži. Omogućava korisniku lakše hodanje uz nagibe, a pokretni zglobni zglob omogućava prirodnije spuštanje stopala i prihvatanje opterećenja stopala.

Poboljšana sigurnost tokom hodanja

C-nosač poboljšava sigurnost tokom hodanja reagujući u realnom vremenu, uključujući moguće situacije spoticanja. Koristeći C-Brace korisnik može ponovo da hoda po neravnom terenu, kosinama ili da sedi savijenih kolena. Potreba za kompenzacionim pokretima je manja, što poboljšava držanje tela i smanjuje posledična oštećenja.

Nova sloboda kretanja

Brzo ili sporo hodanje, na padinama ili neravnom terenu, hodanje stepenicama ili savijanje noge pod opterećenjem: C-nosač pruža korisnicima potpuno novu slobodu kretanja bez posrtanja. Senzorska tehnologija omogućava gotovo prirodan obrazac kretanja. Rezultat je kupovina, vožnja biciklom, pa čak i planinarenje.

Lagana i malih dimenzija

C-Brace je neupadljiv kada se nosi i može se nositi čak i ispod odeće.

Aplikacija Cockopit

Korisnici mogu lako da konfigurišu postavke zgloba pomoću aplikacije Cockpit ili da direktno pročitaju status putem LED ekrana.

Indikacije

  • Pareza donjih ekstremiteta
  • Post-polio sindrom
  • Pareza nakon poliomijelitisa
  • Najčešće nepotpuna lezija na nivou L1-L5


Šta kažu korisnici:

„Šetnja sa ortozom C-Brace® je veliki korak napred za mene. Mogu da stojim, da se savijam napred i nazad. Praktično me uhvati i pruži mi priliku da reagujem “, rekao je David

„Za mene je ortoza C-Brace® značila povratak u svakodnevni život. Mogu da vozim automobil i da budem neovisan. Kad se nisam mogao kretati, udebljao sam se. Sada hodam oko 3 km svakog dana i vežbam “, rekla je Hannah

„Nova ortoza C-Brace® reaguje još brže i omogućava intuitivniju upotrebu. Reaguje čak i kad malo pomerim težinu i osećam da moja ortoza zaista unapred zna šta radim i kako ću se kretati “, Volfgang

Pogledajte kako deluje ortoza C-brace®