Genu Arexa ortoza za koleno sa čvrstim ramom - 50K13N

Majka se igra sa sinom noseći Genu Arexa ortozu za koleno

Bezbedan povratak svakodnevnim aktivnostimaKratak pregled pogodnosti

Podešavanje obima pokreta na ortozi za koleno Genu Arexa

Bezbednost posle operacije

Posle operacije, transplantat još nije sposoban da nosi težinu. Međutim, osnovna istraživanja pokazuju da, tokom tog perioda, može da se zaštiti ortozama za koleno kao što je Genu Arexa. Vaš doktor ili ortopedski tehničar može, u samo nekoliko koraka, da ograniči obim pokreta i da ga onda postepeno povećava. I širina kolena je individualno podesiva, na primer, radi prilagođavanja ortoze zbog oticanja kolena.

Majka šeta sa sinom noseći Genu Arexa ortozu za koleno

Brže vraćanje u formu

Posle povrede, želite da se što pre oslobodite tegoba. Što pre počnete da pomerate koleno – naravno, posle konsultovanja sa doktorom – brže ćete moći da nosite normalnu težinu. Genu Arexa vam pruža neophodnu sigurnost i otklanja moguće strahove od nepravilnih pokreta posle povrede ligamenata. To vam pomaže da povratite samopouzdanje po pitanju kolena i omogućava da opet učestvujete u uobičajenim dnevnim aktivnostima kao ranije.

Lako stavljanje i skidanje Genu Arexa ortoze za koleno

Stavljanje ortoze

Mnogi pacijenti su naročito zadovoljni prijatnom udobnošću ortoze Genu Arexa tokom svakodnevne upotrebe. Pored toga, ortoza se veoma lako stavlja i skida. Zahvaljujući takozvanom čeonom kontaktu, ne morate da navlačite ortozu. Samo treba da je postavite preko noge i pričvrstite čičak-traku. Radi vaše orijentacije, trake su obeležene brojevima onim redom kako treba da ih pričvrstite.

Optimalno prijanjanje ortoze ze koleno Genu Arexa

Optimalno prijanjanje

Genu Arexa ortoza sa čvrstim ramom može posebno da se podesi za vas. Plastične udlage se automatski prilagođavaju konturama vaše noge – radi vrhunske udobnosti.

Nagrađivani dizajn

Genu Arexa je lagana i praktično nevidljiva ispod odeće zahvaljujući tankoj formi koja dobro prijanja uz telo. Već je dobila nekoliko međunarodnih nagrada za dizajn. Godine 2008, dobila je zvanično najveću nagradu za dizajn u Nemačkoj: Nemačku nagradu za dizajn u zlatu.

Program vežbi

Kad ne stavljate uobičajenu težinu na koleno posle povrede ili operacije, gubite mišiću masu. Nestabilnost može da izazove teškoće u održavanju ravnoteže. Program usmerenih vežbi potpomaže delovanje ortoze Genu Arexa i ciljano pomaže u obnavljanju muskulature. Vežbate i održavanje ravnoteže. Vežbe koje počnu prve nedelje, a podeljene su u tri faze, možete sami svakodnevno da radite kod kuće. Međutim, važno je da razgovarate sa doktorom ili terapeutom i da, pre izvođenja vežbi, razjasnite da li su one pogodne za vas.

Program vežbi ćete naći u odeljku sa preuzimanjima, u brošuri za pacijente.

Indikacije

Bol u kolenu sa izraženom ili kompleksnom mlitavošću ligamenata i/ili izraženim osećajem nestabilnosti, sa opcijom da se ograniči obim pokreta.

  • Prsnuće ACL i/ili PCL (prsnuće prednjeg i/ili zadnjeg ukrštenog ligamenta) i rekonstrukcija
  • Nestabilnost zgloba kolena (ACL, PCL, MCL, LCL)
  • Povrede kolateralnih ligamenata
  • Stabilizacija/ograničavanje pokreta posle operacije meniskusa
  • Osteoartritis kolena
  • Reumatoidni artritis


Slični proizvodi

Dodatna oprema