Omo Neurexa ortoza za rame

Stabilizacija ramena posle moždanog udaraKratak pregled pogodnosti

Ublažavanje bola

Omo Neurexa pruža osetno rasterećenje i ublažava bol izazvan nepravilnim položajem zgloba ramena. Dovodeći rame u bolji položaj, ortoza za rame suzbija uzrok tegoba. Ublažavanje bola je važno da biste mogli da se usredsredite na vežbanje hoda.

Rani početak rehabilitacije

Što pre počnete sa rehabilitacijom, to ćete imati više uspeha. Sa ortozom Omo Neurexa, vaše rame je pouzdano stabilizovano tako da možete potpuno da se usredsredite na vežbanje pokreta i hoda. Trebalo bi što pre da počnete sa rehabilitacijom, a ne da od početka usvajate nepravilne obrasce pokreta.

Poboljšano držanje tela

Dovodeći rame u pravilan položaj pomoću ortoze Omo Neurexa, vaše celo držanje je popravljeno. To takođe utiče i na obrazac hoda koji postaje prirodniji i uravnoteženiji. Pored toga, time izbegavate prenaprezanje mišića jedne strane ili preterano istezanje nerava, ligamenata ili tetiva, što može da dovede do bola koji nije izazvan povredom ramena.

Prijatan materijal

Omo Neurexa je napravljena od izuzetno mekanog i prijatnog materijala (Outlast) koji može da se pere u mašini za veš na 40°. Meki rubovi sprečavaju iritaciju i rane. Ako ortozu nosite celog dana, važno je da znojenje bude smanjeno. Zato je Omo Neurexa napravljena od materijala koji reguliše temperaturu i koji vam pruža potrebnu udobnost. Delovi ortoza za nadlakticu i rame spojeni su silikonskim trakama sa unutrašnje strane tako da ortoza ne može da spadne.

Bezbedna upotreba

Drikeri u drugoj boji olakšavaju pravilno postavljanje ortoze. Omo Neurexa može potpuno da se otvori, pa se lako stavlja. Vaš terapeut ili ortopedski tehničar će podesiti ortozu prema vašim potrebama. Pravilno postavljanje će biti objašnjeno članovima vaše porodice ili pratiocima koji mogu da vam pomognu da stavite ortozu ako je potrebno.

Funkcionalnost

Omo Neurexa ortoza za rame je deo linije proizvoda Neurexa. Napravljena je u tesnoj saradnji sa doktorima i terapeutima – prvenstveno je namenjena pacijentima koji su umali moždani udar. Kao dragoceno medicinsko pomagalo za rehabilitaciju, ona podstiče aktivni pokret.

Bol u ramenu je čest posle moždanog udara ili drugih bolesti. U ovom slučaju, kost nadlaktice (glava ramene kosti) je u nepovoljnom položaju. Omo Neurexa je vraća u pravilan položaj i tako otklanja uzrok bola. To je naročito važno da bi se počelo sa ranom, ciljanom rehabilitacijom. Naš cilj je da vam pomognemo da se što pre vratite u vašu poznatu društvenu i radnu sredinu.

Omo Neurexa se sastoji iz dva dela – manžetne za rame i manžetne za nadlakticu. Njih povezuju dve trake. Ortoza pokriva veliku oblast u predelu ramena, što pozitivno utiče na takozvane proprioceptore – što znači da opažate kako pokrećete rame u prostoru i koji položaj zauzimate. To poboljšava sveukupno držanje tela što pozitivno deluje na nesmetan i ujednačen hod. Umetak za stimulaciju mišića, koji lako možete da prikačite čičak-trakom na unutrašnju stranu ortoze za rame, dodatno stimuliše oslabljene mišiće.

Indikacije

Bol u ramenu i disfunkcija ramena (uključujući i subluksaciju) usled moždanog udara, hernije međupršljenskog diska u vratnom delu kičme, oštećenja perifernih nerava itd.


Dodatna oprema

Slični proizvodi