Omo Neurexa Plus ortoza za rame


Kratak pregled pogodnosti

Ublažavanje bola

Omo Neurexa Plus pruža primetno suzbija i ublažava bol izazvan nepravilnim položajem zgloba ramena. Dovodeći rame u bolji položaj, ortoza za rame suzbija uzrok tegoba. Ublažavanje bola je važno da biste mogli da se usredsredite na trening hodanja.

Rani početak rehabilitacije

Što pre počnete sa rehabilitacijom, više šanse ćete imati za uspehom. Sa ortozom Omo Neurexa Plus, vaše rame je pouzdano stabilizovano tako da možete potpuno da se usredsredite na vežbanje pokreta i hodanja. Trebalo bi što pre da počnete sa rehabilitacijom, a ne da od početka usvajate nepravilne obrasce pokreta.

Poboljšano držanje tela

Postavljanjem ramna u pravilan položaj pomoću ortoze Omo Neurexa Plus, vaše celo držanje je popravljeno. To takođe utiče i na obrazac hoda koji postaje prirodniji i uravnoteženiji. Pored toga, time izbegavate prenaprezanje mišića jedne strane ili preterano istezanje nerava, ligamenata ili tetiva, što može da dovede do bola koji nije izazvan povredom ramena.

Prijatan materijal

Omo Neurexa Plus je napravljena od izuzetno mekanog i prijatnog materijala (Outlast) koji može da se pere u mašini za veš na 40°. Meki rubovi sprečavaju iritaciju i rane. Ako ortozu nosite celog dana, važno je da znojenje bude smanjeno. Zato je Omo Neurexa Plus napravljena od materijala koji reguliše temperaturu i koji vam pruža potrebnu udobnost. Delovi ortoza za nadlakticu i rame spojeni su silikonskim trakama sa unutrašnje strane tako da ortoza ne može da spadne.

Postavljanje jednom rukom

Zahvaljujući posebnom dizajnu, ortozu možete sami postaviti jednom rukom. Pričvršćivači na dugmad u različitim bojama olakšavaju pravilno postavljanje. Ortoza se može potpuno otvoriti, što olakšava njeno postavljanje. Vaš terapeut ili ortopedski tehničar će prilagoditi ortozu vašim potrebama.

Funkcionalnost

Stabilizacija ramena nakon moždanog udara pomoću ortoze za rame Omo Neurexa Plus

Ortoza za rame Omo Neurexa Plus deo je linije proizvoda Neurexa. Razvijena je u saradnji sa lekarima i terapeutima, a osobito je namenjena pacijentima koji su doživeli moždani udar. Kao važno medicinsko pomagalo za rehabilitaciju, potpomaže aktivno kretanje.

Bol u ramenu je česta pojava nakon moždanog udara ili drugih bolesti. U tom slučaju gornja kost ruke (glava ramene kosti) nalazi se u nepovoljnom položaju. Ortoza za rame Omo Neurexa Plus vraća je u ispravan položaj te na taj način uklanja uzrok boli. Ovo je važno ako se želi započeti sa ranijom cilanom rehabilitacijom. Naš cilj je da vam pomognemo da se vratite u poznatu društvenu i radnu okolinu što je pre moguće.

Kako funkcioniše

Ortoza za rame Omo Neurexa Plus sastoji se od dva dela - manžetne za rame i manžete za podlakticu. Povezane su pomoću dve trake. Ortoza pokriva veliku površinu područja ramena i pozitivno deluje na tzv. proprioceptori - to znači da primećujete koliko se vaše rame pomera u svemiru i koji položaj zauzimate. Ovo poboljšava vaše celokupno držanje tela, što pozitivno utiče na uglađen i ujednačen obrazac hoda. Patela za stimulaciju mišića, koju lako pričvrstite na čičak na ortozu ramena, omogućava vam pružanje dodatne stimulacije oslabljenim mišićima.

Indikacije

Bol u ramenu i disfunkcija ramena (uključujući subluksaciju), na primer nakon:

  • moždanog udara;
  • hemiplegije;
  • hernija intervertebralnog diska u vratnoj kičmi;
  • oštećenja perifernog nerva.

Preuzimanje

Uputstvo za upotrebu Omo Neurexa Plus