WalkOn i WalkOn Trimable ortoze za pomoć pri dorzifleksiji - 28U11, 28U23Kratak pregled pogodnosti

Veća sigurnost

Stičete sigurnost zato što WalkOn podupire i podiže vaše stopalo tokom faze njihanja dok hodate. Rizik da vrhom stopala zapnete za, na primer, ivice tepiha ili neravan teren, je smanjen.

Prirodniji hod

Specijalni materijal čuva energiju kad stanete petom i oslobađa je tokom pokreta prelaza stopala. To vam omogućava prirodniji hod – bez obzira da li hodate sporo ili brzo, ili koliku težinu stavljate na stopalo.

Prirodnije kretanje

Sa ortozom WalkOn možete prirodno da se krećete tokom dana. Kad čučnete ili kad se penjete uz stepenice, možete normalno da opteretite predeo oko prstiju. Ortoza WalkOn je idealna za brojne svakodnevne situacije.

Lagana i diskretna

Ortoza WalkOn je lagana, tanka i neprimetna ispod odeće. Mekana pelota za list, koja može da se skine, čini je još prijatnijom i udobnijom. Napravljena je od materijala koji reguliše temperaturu (Outlast) što umanjuje pregrevanje i znojenje.

Korišćenje uobičajene obuće

Ortoza odgovara bilo kojoj cipeli koja pruža potporu. Samo treba da se pobrinete da cipela ima ojačanu petu. Da biste stavili ortozu, treba da je postavite u cipelu i da uvučete stopalo.

Čvrsta i izdržljiva

Ortoza WalkOn je izuzetno čvrsta. Njena izdržljivost je dokazana prilikom testova i dugotrajnog funkcionalnog testiranja.

Serija proizvoda WalkOn

Postoje četiri ortoze WalkOn. To omogućava vašem doktoru ili ortopedskom tehničaru da izabere proizvod koji najviše odgovara vašem stanju i stepenu paralize.

Jedina razlika između ortoza WalkOn i WalkOn Trimable jeste kako će ih ortopedski tehničar podesiti za vas. Vaš ortopedski tehničar će izabrati tehniku koja mu najviše odgovara.

Indikacije

  • Slabost dorzifleksora sa blagim ili umerenim spasticitetom
  • Ortoza WalkOn je pogodna za unutrašnju i spoljašnju upotrebu od strane korisnika bez ili sa blagim oštećenjem motorne kontrole u zglobu kolena i, eventulano, sa blagom nestabilnošću u skočnom zglobu.
  • Indikacija se često dešava posle moždanog udara, traumatske povrede mozga, multiple skleroze, neuromuskularne atrofije ili peronealne paralize.

Često postavljana pitanja

  • Kako da čistim WalkOn?

    Ovu ortozu treba redovno brisati koristeći vodu i blago sredstvo za čišćenje. Preporučujemo pranje podloge makar dva puta nedeljno (mašinsko pranje na 40°C). Radi produžetka upotrebe podloge trake, uvek treba zatvoriti čičak traku kada odložite ortozu.

  • Da li mogu da vozim automobil noseći WalkOn?

    Nije moguće dati bilo kakve preporuke. Morate biti u mogućnosti da bezbedno upravljate bilo kojim vozilom za koje se traži vozačka dozvola i osiguranje, ili koje se koristi u saobraćaju. Vaša mogućnost da vozite automobil noseći WalkOn treba biti određena na individualnoj osnovi. Preporučuje Vam se da pogledate državne zakone.


Dodatna oprema

Slični proizvodi