C-Leg 4: Mikroprocesorsko koleno

C-Leg pomaže osobama sa amputacijom donjih udova da postignu aktivniji i nezavisniji način života. Mnogi korisnici širom sveta ne veruju ni jednom drugom mikroprocesorskom kolenu (MPK).


Prednosti na prvi pogled

Više slobode kretanja

Obrasci kretanja su mnogo lakši za korisnike C-Leg 4, čak i na različitim površinama kao što su pesak, trava ili šljunak. Manji koraci i obrasci hodanja korisnika prilikom promene brzine hodanja kontrolišu se vrlo lako. Čak i ako nikada ranije niste nosili C-Leg 4, period prilagođavanja je prilično kratak.

Veća mobilnost

Otpor C-Leg 4 mikroprocesora prilagođava se svim situacijama hodanja u stvarnom vremenu, bilo na ravnom terenu, stepenicama, rampama ili različitim površinama. Ovo vam daje pouzdaniji obrazac kretanja, kao i više energije.

Izaberite funkciju kolena sami

C-Leg 4 vas podržava kad stojite. Diskretnim obrascem kretanja možete zauzeti opušten položaj blago savijenog kolena. Možda vam je već poznata ova funkcija. Posebno je udoban na padinama i neravnim površinama. Nova karakteristika C-Leg 4 je da vaš protetičar takođe može da postavi intuitivnu funkciju držanja na vaš zahtev. Pomoću ove funkcije zglob je u stanju da otkrije iz vašeg pokreta kada želite da stojite u opuštenom položaju ili kada vam je potrebna podrška za sledeći korak.

Pouzdanost i sigurnost

Sigurnost je uvek bila na prvom mestu sa C-Leg 4. Veliki broj studija pokazao je da je učestalost padova kod ljudi sa transfemoralnom amputacijom znatno niža sa C-Leg 4 u poređenju sa konvencionalnim protezama. Ovo čini C-Leg 4 jednim od najpouzdanijih MPK-ova na svetu. Naučne studije pokazuju da ovo povećava poverenje u protezu i da korisnici obraćaju više pažnje na svoje okruženje.

Pametno upravljanje putem aplikacije

Aplikacija Cockpit vam omogućava direktno upravljanje C-Leg 4 pomoću pametnog telefona (Android ili iOS) i pristup informacijama o C-Leg 4, kao što je nivo baterije. C-Leg 4 komunicira sa aplikacijom putem integrisanog Bluetooth®-a

Nezavisnost od vremenskih uslova

C-Leg 4 je otporan na vremenske uslove IP67. Ova ocena znači da je C-Leg 4 zaštićen od oštećenja usled kiše ili privremenog potapanja u slatku vodu do jednog metra tokom trideset minuta. Sada svakodnevne aktivnosti poput pranja automobila ili zalivanja bašte više nisu zabrinjavajuće.

Zaštita i atraktivan dizajn

Kozmetički pokrivač C-Leg 4 štiti protezu od udara, uticaja okoline i habanja. Sastoji se od robusne glavne zaštitne komponente, zaštitnog umetka koji se može izabrati sa prednje strane, kao i zaštitnih manžetni za noge. Kozmetika takođe daje C-Leg 4 prirodan volumen ispod odeće.

Dokazano studijama

C-Leg 4 je najčešće instalirano i proučavano MPK u svojoj klasi. Korisnici širom sveta veruju u C-Leg 4 jer im pomaže da vode samostalan život.

Funkcionalnost

Inteligentan sistem

C-Leg 4 tehnologija pruža inteligentnu MPK kontrolu za ljude sa transfemoralnom, disartikulacijom kolena i disarticulacijom kuka i prilagođava ih hodu u realnom vremenu. Iza ovoga se nalazi složeni senzorski sistem koji beleži podatke u realnom vremenu i prepoznaje u kojoj ste fazi hodanja. Bez obzira da li ste na ravnom terenu, spuštate se stepenicama, kosinama ili teškim površinama poput šume, peska i šljunka. Ovo čini C-Leg 4 jednim od najpouzdanijih dostupnih mikroprocesorskih kolena. Zahvaljujući opcijama prilagođavanja C-Leg 4, korisnik takođe može savladati male prepreke, nejasan teren ili velike gužve.

Specifikacije

C-Leg 4 specifikacije

C-Leg 4 specifikacije

Izuzetno stabilan, lagan okvir od karbonskih vlakana

Težina pacijenta: Mak. 300 lbs / 136 kg *

Težina kolena: 1.235 g

Visina zgloba kolena sa adapterom: između 28,2 cm i 21 cm / 53 cm (sa torzionim adapterom)

Podesivi načini aktivnosti: 2

Vreme rada sa potpuno napunjenom baterijom: 40 do 45 sati

Maksimalni mogući ugao savijanja kolena bez zaustavljanja savijanja: 130 °

* Sve komponente vaše proteze moraju biti pravilno procenjene da bi dostigle ovu granicu težine. Za detalje kontaktirajte svog protetičara.

FAQ