Protetičko stopalo Taleo


Dostupni Taleo modeli

Za aktivne korisnike (1C50 Taleo)

Taleo omogućava prirodniji i ugodniji hod. Protetičko stopalo ima jedinstvenu mekoću, a njegov učinkovit povrat energije podržava dinamičan hod. Pritom se fleksibilno prilagođava individualnom načinu hoda na različitim površinama i nagibima. Taleo je potpuno vodootporan na slatku, slanu i hlorisanu vodu. Kanalići za oticanje vode na priključnom adapteru i otvori na đonu stopala -kozmetici stopala, sprečavaju nakupljanje vode u vašoj protezi.

Za aktivne korisnike sa dugim preostatkom (Taleo Low Profile)

Imate li duži preostatak? Zahvaljujući Taleo Low Profile, i vi možete imati koristi od visokog povrata energije i fleksibilnosti Taleo protetičkog stopala. Jedinstveni dizajn piramide takođe omogućava kontrolisano kretanje prema napred tokom hoda u odnosu na druga stopala niskog profila. Protetičko stopalo je potpuno vodootporno na slanu i hlorisanu vodu. Kanali za oticanje vode na priključnom adapteru i otvori na đonu stopala sprečavaju skupljanje vode u vašoj protezi.

Za aktivne korisnike koji žele rasteretiti preostatak (Taleo Vertical Shock)

Imate li užurbani svakodnevni život koji vas stalno drži u pokretu? Taleo Vertical Shock kreće se i okreće zajedno sa vašom svakodnevnom rutinom, primetno rasterećuje vaš preostatak i povećava vašu udobnost. Podržava prirodni način torzije i rotacije smanjujući tako pokrete patrljka u ležištu, a samim tim i iritaciju kože. Štaviše, ublažava udarce prilikom hoda ili u situacijama poput penjanja i silaska stepenicama.

Za aktivne korisnike koji žele snažnu suspenziju proteze (Taleo Harmony)

Jeste li aktivni i na nogama od jutra do mraka? Taleo Harmony je protetičko stopalo sa integriranim vakuumskim sistavom koji pomaže nadoknaditi fluktuacije u volumenu kako se javljaju, pružajući vam čvrstu suspenziju proteze tokom dana. Sigurna veza između profila i ležišta omogućava vam učinkovitiju kontrolu proteze.

Prednosti na prvi pogled

Mekan hod i bolji povrat energije za hodanje bez napora

Manji utrošak energije prilikom hoda čini vas odmornijim na kraju dana.

Provesti celi dan na nogama više nije problem. Taleo protetička stopala daju vam tačno potrebnu količinu energije za svaki korak. To znači da imate više energije za prelazak još veće udaljenosti.

Slobodno se krećite neravnim terenima

Taleo protetička stopala savršeno se prilagođavaju različitim terenima. Možete se slobodno i udobno kretati po neravnom terenu - bilo da ste kod kuće ili napolju na travnatim površinama, šumskim stazama ili stenovitom terenu!

Voda nije zabranjena

Taleo i Taleo LP potpuno su vodootporni na slanu i hlorisanu vodu. Kanali za oticanje vode na priključnom adapteru i otvori na kozmetici sprečavaju skupljanje vode u vašoj protezi. Taleo VS i Taleo Harmony otporni su na vremenske uticaje.

Udobno hodajte bosih nogu

Da li skidate cipele kad ste kod kuće? Taleo protetička stopala čine hodanje bosih nogu ugodnim u zatvorenom.

U pokretu sa sandalama

Taleo protetička stopala imaju podeljeni nožni palac, tako da lako možete nositi japanke. Uska kozmetika omogućuje još prirodniji izgled.

Rasterećenje za preostatak

Taleo Vertical Shock i Taleo harmony kreću se i skreću zajedno sa vašom svakodnevnom rutinom, podržavajući prirodan način torzije I rotacije prilikom kretanja. To smanjuje opterećenja na vaš preostatak kao i iritaciju kože.

Trajna, čvrsta suspenzija

Taleo Harmony nadoknađuje fluktuacije u volumenu, pružajući vam kvalitetnu suspenziju ležišta tokom dana. Sigurna veza između profila I ležišta, omogućava vam učinkovitiju kontrolu nad protezom i pomaže u smanjenju iritacije kože.

Više od samog protetskog stopala. Osnova vaše proteze.

Protetičko stopalo utiče na uspeh vaše rehabilitacije. Saznajte više o protetičkim stopalima uopšte i o svim našim poroizvodima.

FAQ

 • Po čemu su protetička stopala Taleo posebna?

  Porodica proizvoda Taleo stopala omogućava vam lako hodanje, tako da imate više energije kada ste u pokretu! Uravnotežena kombinacija dinamike i fleksibilnosti, plus mogućnost podešavanja tvrdoće pete koja se može prilagoditi vašim jedinstvenim potrebama, rezultira većom slobodom kretanja. Isprobajte sami!

 • Da li mi jedno od protetičkih stopala Taleo odgovarajuće?

  Taleo protetička stopala razvijena su za aktivne osobe (stepen mobilnosti 3-4) koji se kreću u različitim zatvorenim i otvorenim okruženjima i daju visoku vrednost hodanju bez napora. Prikladni su za pacijente težine do 150 kg. I transfemoralni i transtibijalni pacijenti mogu imati koristi od fleksibilnih protetskih stopala.

 • Jesu li Taleo protetička stopala prikladna za sport?

  Taleo protetička stopala prvenstveno su namenjena podršci u širokom rasponu svakodnevnih aktivnosti. Povremeno učestvovanje u laganim sportskim aktivnostima poput badmintona ili frizbija definitivno je moguće sa Taleo stopalima.

 • Jesu li Taleo protetička stopala vodootporna?

  I Taleo i Taleo Low Profile su vodootporni i mogu se nositi u slanoj i hlorisanoj vodi. Sa druge strane, Taleo Vertical Shock i Taleo Harmony otporni su na vremenske uticaje. Stopala imaju kanale za odvod vode na adapteru i otvore u kozmetici koji omogućuju odvod vode iz proteze. Kako bi se održala funkcionalnost stopala, neophodno ih je očistiti prema uputstvima nakon upotrebe u vodi.

 • Je li Taleo protetičko stopalo dostupno u mojoj veličini?

  Taleo stopala dostupna su u različitim veličinama. Vaš protetičar će odabrati pravi Taleo za vas na osnovu veličine stopala, nivoa aktivnosti i telesne težine.

 • Da li će mi trebati nova proteza za Taleo stopalo?

  Ne, Taleo protetička stopala mogu se integrisati u novu ili postojeću modularnu protezu, pod uslovom da imaju dovoljnu strukturnu visinu.

 • Trebam li nositi posebne cipele sa Taleo protetičkim stopalima?

  Ne, Taleo protetička stopala isporučuju se sa kozmetikom koja se temelji na obliku prirodnog stopala i stoga je kompatibilan sa svim uobičajenim vrstama cipela. Podeljeni nožni palac na kozmetici čak omogućava nošenje japanki i kratko hodanje bosih nogu u zatvorenom.

Preuzimanje

Preuzmite dokument:

Uputstvo za upotrebu 1C50 Taleo


A šta kažu korisnici

“Osećam se prirodno dok nosim Taleo protetičko stopalo. Stopalo je i prilično elastično. Ovo je cool”, Hannah, Velika Britanija

“Korišćenje Taleo stopala je jednostavno, a osećaj pri hodanju je kao da klizite. Na kraju dana nije prisutan umor koji biste očekivali nakon toliko koraka”, Martin, Nemačka

“Taleo je izuzetno lagan i fleksibilan. Imam osećaj da mogu napraviti više”, Swapneel, India

Slični proizvodi