Porodica proizvoda Triton

Familija Triton – 1C60, 1C61,1C62, 1C63, 1C64

Samostalan život zahvaljujući visokoj mobilnosti

Posle amputacije noge, pacijenti žele da se uvere da će im proteza pružiti maksimalnu mobilnost i mogućnost da vode samostalan život. Sa porodicom proizvoda Triton koja se sastoji od dinamičnog, visokoizdržljivog 1C60 Triton, 1C61 Triton Vertical Shock, 1C62 Triton Harmony®, 1C63 Triton Low Profile, 1C64 Triton Heavy Duty i 1C68 Triton side flex protetskog stopala od karbonskih vlakana, razvili smo opružne sisteme interaktivnog stopala da bismo zadovoljili najviše zahteve. Stopala iz porodice Triton ne samo da podupiru korisnika tokom bezbedne fleksije kolena, već omogućavaju i lagani prelaz. Sistem efikasno ublažava izloženost udarima.

Priznata nagradom za dizajn Red Dot 2011, porodica proizvoda Triton je pogodna za pacijente sa transfemoralnim i transtibijalnim amputacijama, kao i sa dezartikulacijama kolena ili kuka. Protetska stopala, preporučena za nivo umerene do visoke aktivnosti, mogu da se koriste za telesnu težinu do 150 kilograma, u zavisnosti od veličine stopala. Vaš ortoped će vas rado posavetovati u pogledu dostupnih kozmetičkih stopala i različitih visina peta.

Dostupni Triton modeli

1C60 Triton

Svestrano karbonsko protetičko stopalo - savršeno za zadoboljavanje potrebama vrlo ambicioznih korisnika.

1C61 Triton Vertical shock

Povećana apsorpcija udara i torzijska sposobnost - što rezultuje primetnim rasterećenjem preostatka i poboljšanom stabilnošću na vrlo visokim nivoima aktivnosti.

1C62 Triton Harmony

Izuzetno funkcionalno i kompaktno protetsko stopalo sa integrisanom Harmony vakuumskom tehnologijom.

Poput Vertical Shock, Triton Harmony pruža dodatnu apsorpciju udara. Pored toga, Harmony vakuumski sistem poboljšava prijanjanje između patrljka i proteze. Ova bliska veza rezultuje poboljšanom propriocepcijom i povećanom sigurnošću u bilo kojoj situaciji. Funkcija vakuuma takođe pomaže u stabilizaciji zaostale zapremine patrljka.

1C63 Triton Low Profile

Niski profil Tritona omogućava vam uživanje u dinamičnom odgovoru stopala Triton čak i kada je na raspolaganju ograničena visina proteze za integrisanje stopala. Pored toga, upotreba titanijumskog adaptera i vijaka otpornih na koroziju čini stopalo izuzetno elastičnim, kao i potpuno vodootpornim na svežu, slanu i hlorisanu vodu.

1C64 Triton Heavy Duty

Za posebno zahtevne uslove - na poslu ili u igri.

Heavi Duty ima veće ograničenje opterećenja za vrlo aktivne korisnike. Ottobock preporučuje posebno robustan Heavy Duty za ekstremne zahteve na poslu ili u slobodno vreme kada stopalo dođe u kontakt sa vodom ili vlagom ili treba da izdrži velika opterećenja. Metalni delovi i vijci otporni na koroziju čine ovo stopalo potpuno vodootpornim na svežu, slanu i hlorisanu vodu.

1C68 Triton Side Flex

Bočna fleksibilnost bez premca.

Triton Side Flex se odlikuje neuporedivom fleksibilnošću i sigurnim kontaktom na celoj površini - uključujući neravne terene i padine. Zahvaljujući maloj visini, stopalo je pogodno i za korisnike sa ograničenim prostorom za integraciju. Ovo stopalo je takođe potpuno vodootporno na svežu, slanu i hlorisanu vodu.

Prednosti na prvi pogled

Energičan i moćan hod

Bez obzira da li ste zauzeti na poslu, uživate u aktivnostima na otvorenom ili se igrate sa decom, možete računati da će protetska stopala iz porodice proizvoda Triton biti spremna za svaki izazov! Triton stopala omogućavaju snažno, energično hodanje i pružaju visok povrat energije i beskompromisnu podršku pri velikim brzinama hodanja.

Podržava kretanja i opterećenja sa velikim uticajem

Brze promene smera tokom igranja tenisa, skakanja za košarkaškom loptom, planinarenja po neravnim stazama ili trčanja da biste uhvatili autobus: Triton ima velike udare i idealan je za svakodnevne izazove kao i za sportske aktivnosti. Izvanredan dinamički odgovor Tritona podržava mobilnost na najvišem nivou.

FAQ

 • Jesu li protetička stopala Triton pogodna za mene?

  Ottobock preporučuje Triton protetska stopala ambicioznim ljudima koji daju veliku vrednost beskompromisnoj reakciji i sveobuhvatnoj kontroli, čak i tokom zahtevnih aktivnosti. Protetička stopala su pogodna za različite brzine hodanja, a takođe i za rekreativne sportove.

 • Mogu li Triton stopala biti deo transfemoralne proteze?

  Da, Triton stopala su pogodna za sve nivoe amputacije.

 • Ko će odabrati pravo Triton stopalo za mene?

  Vaš protetičar će izabrati stopalo zajedno sa vama. Zajednička diskusija o ovome je važna da biste naučili kako koristiti stopalo u svakodnevnom životu - kako biste pronašli najbolje rešenje za individualnu implantaciju.

 • Treba li mi nova proteza da bih koristio Triton?

  Ne, Triton se lako može integrisati u nove, kao i u postojeće modularne sisteme proteza, pod uslovom da je visina konstrukcije dovoljna. Povezan je pomoću integrisanog adaptera. Ako želite da koristite Triton Harmony, vaše ležište mora biti napravljeno u skladu sa zahtevima za Harmony sistem.

 • Jesu li Triton stopala vodootporna?

  Triton side flex, Triton Lov Profile i Triton Heavy Duty opremljeni su titanijumskim adapterima. Takođe sadrže vijke otporne na koroziju i metalne delove. Kao rezultat, ova stopala nisu oštećena svežom, slanom ili hlorisanom vodom. Proteze uvek treba čistiti i osušiti nakon kontakta sa vodom ili peskom.

 • Da li treba da nosim posebne cipele sa Tritonom?

  Ne, Triton dolazi sa kozmetikom zasnovanom na obliku prirodnog stopala. Sve verzije vam omogućavaju da nosite japanke.

Preuzimanje

Uputstvo za upotrebu Triton Side Flex