Bebionic šaka

Protetska šaka koja je funkcijama najsličnija prirodnojKarakteristike

Svaki prst ima svoj motor

Poseban motor za svaki prst omogućuje pomeranje šake i hvatanje na koordinisan i prirodan način. Motori su pozicionirani tako da na najbolji način distribuiraju težinu i šaku čine lakšom i jednostavnijom za korišćenje.

Snažni mikroprocesori

Snažni mikroprocesori prate položaj svakoga prsta i sigurno i pouzdano kontrolišu pokrete ruke.

Mogućnost odabira između 14 različitih hvatova

Odabir između 14 različitih tipova hvatova i položaja omogućava jednostavnije izvršavanje brojnih aktivnosti iz svakodnevnog života.

Proporcionalna kontrola brzine

Proporcionalna kontrola brzine osigurava preciznost u izvršavanju osetljivih i preciznih aktivnosti. Na primer, može se držati jaje ili gnječiti prazna limenka.

Višestruke opcije za ručni zglob

Uključuje Quick Disconnect, Multi-Flex Wrist, Flexion Wrist i Short Wrist.

Bebalance software

Bebalance software i bežična tehnologija smešteni su unutar bebionic šake. Omogućavaju jednostavno prilagođavanje funkcija kako bi odgovarale željama i potrebama korisnika.

Odabir položaja palca

Mogućnost odabira položaja palca i ugrađeni senzori omogućavaju obavljanje aktivnosti koje do sada nisu bile moguće.

Automatski hvat

Automatski hvat znači znatno manje nezgoda budući da bebionic šaka automatski prilagođava jačinu hvata kada oseti da predmet klizi.

Odmicanje prstiju

Odmicanje prstiju omogućava prirodne pokrete a skupljaju se kada se sudare s predmetom ili čovekom.

Istrajna kontrukcija

Istrajna konstrukcija i napredni materijali omogućavaju da bebionic šaka može držati do 45 kg. Stoga korisnik bez ustezanja može baratati težim predmetima ili se podići iz sedećeg položaja uz potporu ruke.

Inovativni dizajn dlana

Inovativni dizajn dlana štiti bebionic šaku od udaraca i oštećenja i čini ruku tišom nego ikad.

Mekani jastučići prstiju

Mekani i široki jastučići prstiju omogućavaju sigurno i pouzdano hvatanje predmeta.

Vrste hvatova

Aktivan kažiprst

Opcija aktivnog kažiprsta je specifična za bebionic3 šaku i čini je jedinom šakom na tržištu koja omogućava rukovanje predmetima koji imaju okidač, sklopku ili nešto slično, poput različitih sprejeva, fenova za kosu i alata.

Kod ovoga hvata ruka obuhvata predmet dok kažiprst kontroliše i izvršava radnju.

Napomena: bebionic3 se nikada ne bi trebalo koristiti za rukovanje oružjem.

Zatvorena šaka

Uz bebionic jedinstvenu opciju zatvorene šake moguće je upravljati ručicama i čvrsto pritiskati dugmad. Može se koristiti tokom vožnje za upravljanje različitim funkcijama u automobilu, paljenje i gašenje aparata u domaćinstvu, i sl. Takođe, ovaj položaj koristan je i kod oblačenja jer u tom položaju ruka lakše klizi kroz odeću.

Odmicanje prsta

Hvat odmicanja prsta je odličan za podizanje i držanje tankih predmeta. Može se koristiti prilikom hranjenja za držanje pribora ili četkice prilikom pranja zuba. Takođe, može se koristiti za podizanje papira, letaka ili novina.

Ispružen kažiprst

Izgleda upravo tako kako se zove – ispružen kažiprst. Ovaj položaj omogućava zadatke kao što su pritisak malih dugmića, korišćenje tastature, korišćenje kućnog zvonca.

Hvat kuka

Ukoliko je potrebno nešto nositi kuka hvat je savršeno rešenje. U tom položaju moguće je prenostiti sve i svašta od aktovke do prtljaga ili torbi/kesa.

Ključ hvat

Ključ hvat idealan je za nošenje tankih ravnih predmeta kao što su tanjiri, kreditne kartice i komadi papira. Omogućava preciznu kontrolu i korisnik može izvršavati precizne zadatke kao npr. otključavanje vrata.

Hvat za miša

Hvat za miša idealan je za korišćenje na radnom mestu ili kod pregledavanja interneta ili igranja video igrica kod kuće. Potpuno jedinstvena karakteristika i hvat kod bebionic protetičke šake dizajnirana za rad s računarom.

Otvoreni dlan

Položaj otvorenog dlana omogućava prirodno i sigurno nošenje posuda ili tanjira.

Prstohvat

Kod opcije prstohvat, palac i kažiprst se približavaju i dodiruju i omogućavaju rukovanje različitim malim predmetima, ključevima od auta, kovanicama, olovkama.

Hvat rukovanja

Prilikom rukovanja, bacanja lopte, korišćenja različitih alata kod kuće ili u vrtu ili jedenja voćke, ovaj hvat daje potrebnu odmerenu snagu hvata za izvršavanje zadatka.

Precizan hvat zatvorene šake

Precizan hvat zatvorene šake omogućava brzo i pouzdano podizanje malih predmeta. Kod ovog hvata palac i kažiprst su aktivni dok su ostali prsti sklopljeni.

Precizan hvat otvorene šake

Precizan hvat otvorene šake je još jedan način za brzo i precizno podizanje i rukovanje malim predmetima. Kod ovoga hvata aktivni su palac i kažiprst dok su ostali prsti ispruženi.

Opušteni položaj šake

Kada se šaka ne koristi aktivno, ovaj položaj doprinosi prirodnom izgledu ruke.

Hvat tri prsta

Hvat s tri prsta koristi se za držanje i rukovanje različitim svakodnevnim predmetima kao što su ključevi, kovanice ili olovke.

Preuzimanje

Preuzmite dokument:

Uputstvo za upotrebu Bebionic šaka