Ovladavanje svakodnevnim životom

Individualna odgovarajuća rešenja od Ottobocka omogućavaju vašem detetu da se optimalno razvija i da učestvuje u društvenom životu. Pomažu mu da razvije svoju autonomiju i samostalnu aktivnost, sprečavajući nastanak abnormalnih položaja. Osnovna svrha pomagala je da podstiču mobilnost vašeg deteta (terapeuti ovde govore o "vertikalizaciji", što znači uspravljanje nasuprot sili gravitacije); to je osnovni preduslov za celokupni razvoj vašeg deteta.

Motorni razvoj deteta se odigrava u pojedinačnim fazama koje prate prirodan vremenski sled. Možemo ih izjednačiti sa ležanjem, sedenjem, stajanjem i, najzad, sa samostalnim kretanjem u vidu hodanja. Zakasneli razvoj po pravilu usporava buduće napredovanje. Neka kašnjenja mogu čak da izazovu i nepopravljivu štetu, recimo, nepravilan razvoj detetovog kuka. Takvi abnormalni položaji nastaju kad izostane pravilan razvoj kuka.

Optimizovan izbor medicinskih pomagala pruža vam prigodne proizvode za sve uzraste, za odgovarajuću razvojnu fazu i za sve svakodnevne situacije. Ukratko: sprečavanje nepravilnog razvoja pravovremenom upotrebom medicinskih pomagala isplati se zbog budućnosti vašeg deteta.

Evo nekoliko primera:

• Za bebe to može biti sistem pozicioniranja koji pruža potporu tokom igre.

• Sistem za sedenje može da pruži neophodnu podršku pri uvođenju čvrste hrane, a takođe i kasnije u vrtiću ili u školi.

• Stajalice su popularna medicinska pomagala za komunikaciju u nivou oka ili za upotrebu u terapiji.

• Pomagala za hodanje, hodalice sa točkovima i elektromotorna invalidska kolica omogućavaju aktivno učešće u igri sa vršnjacima.

Uz naša inovativna medicinska pomagala, vašem detetu pružamo mogućnost za optimalan razvoj.


Dečak sa pomagalom za hodanje za lavaboom

Slobodno vreme i vreme za igru

Naša raznovrsna pomagala za hodanje pomažu vašem detetu da razvije i vežba važne funkcije stajanja i hodanja. Da bi vaše dete moglo da pogleda svet u oči.

više

Lična higijena i kupanje

Lična higijena i kupanje

Naša pomagala za tuširanje i kupanje čine obavljanje dnevne higijene pod tušem ili kadi puno jednostavnijim i za roditelje i za dete.

više

Porodica u šetnji sa Kimba Neo

Prevoz i putovanja

Naša dečja rehabilitaciona kolica pružaju vašem detetu neophodnu stabilnost i rasterećenje tokom izlazaka u šetnju.

više